Cemar Marble

İletişim Bilgileri

0236 234 10 34
info@cemarmarble.com
Hamidiye Mah. Hamidiye Sok. No: 122 Kula Manisa
Tüm yazılar

Mermer Cilası Nasıl Yapılır? 6 Aşamada Mermer Cilalama İşlemi!

Tarih : 29.08.2024

Mermer cilası nasıl yapılır konusunu ayrıntılı olarak sizler için derledik. Keyifli okumalar!

Mermerler doğal taş türlerinden olup mermer ocaklarından çıkarılır. Çıkarılan bu mermerler doğal ve parlak görünüme sahip olsa da uzun süre kullanıldığında parlaklığını kaybederler. 

Mermerin parlaklığının uzun ömürlü olması için cila yaptırılması gerekir. Gelin mermer cilası nasıl yapılır, fiyatları nasıl değişir detaylı bir şekilde anlatalım. 

Mermer Cilası Fiyatları Ne Kadardır? 

Mermer Cilası Nasıl Yapılır?

Mermer cilası nasıl yapılır konusu araştırılan bir konudur. Mermer cilası polisil ve kristalize cila türleri kullanılarak yapılır. Cilalar sıvı ya da toz halde tercih edilebilir uygulanacak mermere aparat yardımı ile sürülür. 

Peki bu mermer cilası fiyatları ne kadardır bu soruyu cevaplandıralım. Mermer cilasının fiyatları kullanılacak türlere ve miktarlara göre belirlenir. Mermer cilasının türlerine göre fiyatlarını inceleyelim.

Sıvı Mermer Cilası Fiyatları

  1. Sıvı polisil mermer cilası 500 ml 350 ile 450 TL arasındadır. 
  2. Sıvı kristalize mermer cilası 5 kg 2.300 ile 2.600 TL arasındadır.

Toz Mermer Cilası Fiyatları 

  1. Toz mermer cilası 500 gr 150 ile 250 TL arasındadır. 
  2. Toz mermer cilası 2 kg 700 ile 800 TL arasındadır. 

Mermer cilasının fiyatları kalitesi, miktarı ve türüne göre farklılık gösterir. 

Mermer Cilası Nedir? 

Mermer Cilası Nasıl Yapılır?

Mermer cilası nedir merak edilir. Mermer cilası parlaklığını kaybetmiş doğal mermer taşlarının eski görünüme kavuşması için yapılan bir uygulamadır. Mermer cilalarının içerisinde polimer ve akrilik ester bulunur. Mermere cila uygulandığında hem daha parlak bir görünüm sağlanır hem de dış etkenlere karşı daha dayanıklı bir hâle getirilir. 

Mermer cilalama çeşitleri iki tanedir. Kristalize ve polimerize olarak iki şekilde cilalama yapılır. Bu cilalama şekillerinin amacı aynı olsa da aralarında bazı farklılıklar bulunur. Bu farklılıklara bir göz atalım. 

Kristalize ve Polimerize Cilanın Farklılıkları 

  1. Polimerize cila türü daha yumuşak bir ciladır. 
  2. Polimerize cila daha yumuşak yüzeylere uygulanır PVC zemin kaplamalarda tercih edilir. 
  3. Kristalize cila daha sert ve doğal taşlara uygulanır. 
  4. Kristalize cilada aşınan kısımlara lokal yama yapılır polimerize de ise aşınma olduğunda zeminin tamamen sökülmesi gerekir. 
  5. Kristalize cilanın yapım aşaması daha uzundur ancak polimerize cilaya göre daha dayanıklı bir yapısı vardır. 
  6. Kristalize cila fiyat olarak daha pahalıdır ama uzun vadeli bir yapısı olduğu içim polimerize cilaya göre de daha ekonomiktir.  

Mermer cilası nasıl yapılır hangi alanda kullanılır merak edilir. Mermer parlatma cilası genel olarak mermerin olduğu her alanda kullanılabilir. 

Mermer ürünler evlerde, iş yerlerinde ya da mekanlarda kullanılırken çizilme, zedelenme ve kirlenme gibi durumlar meydana gelebilir. Böyle bir görüntü oluştuğunda mermerler şık ve estetik görünümlerini kaybederler. Bu durumlarla karşılaştığınızda mermer ürününüze göre uygun olan cilayı yaptırırsanız mermerinin eski görünümünü tekrardan elde edebilirsiniz.

Toz Mermer Cilası

Toz mermer cilası nedir araştırılan bir konudur. Mermer cilalama uygulaması günümüze oranla eskiden daha uzun ve uğraştırıcı bir uygulamadır. Zamanla mermer cilalama işlemi daha kolay yollarla uygulanmaya başlanmıştır. Bu yollardan birisi de toz mermer cilasıdır. 

Mermer parlatma tozu kokusuz ve katı madde şeklindedir. Cila yapılacak olan mermer yüzeyi önce biraz ıslatılır ve toz cila yüzey kısma uygulanır. Cila uygulandıktan sonra özel parlatma makinesi ile cilalama işlemi yapılır. 

Sıvı Mermer Cilası 

Mermer cilaları toz ve sıvı olarak uygulanabilir. Sıvı mermer cilası solvent bazlı bir madde içerir ve yüzeyin parlatılması için kullanılır. Mermer alanı çok fazla olan yerlerde sıvı cila kullanımı daha kolay bir uygulamadır. 

Cilalama yapılacak olan mermer önce temizlenip kurutulur. Mermer üç dört kez sıvı cila ile cilalanır. Bu işlem uygulanırken cila makinası ve cila teli kullanılır. İşlem bittiğinde yüzeyin parlaklığı oldukça göz alıcıdır. Sıvı mermer cilasının bazı avantajları da bulunur. 

Sıvı Mermer Cilasının Avantajları 

  1. Sıvı mermer cilası yapmak diğer cilalara göre daha kolaydır. Toz cilaya göre daha hızlı yapılır. 
  2. Sıvı mermer cilası yaptıktan sonra cila artarsa saklayabilir ve daha sonra tekrardan cilalama işleminde kullanabilirsiniz. 
  3. Sıvı cila işlemi küçük bir aparat yardımıyla evde yapılabilir.

Mermer cilası nasıl yapılır farklı cila türlerinden olan sıvı ve toz cila işlemi nasıl uygulanır anlattık. Cila yapma işleminde bazı alanları uzman kişilerin yapması gerekir. Küçük boyutlu ve kolay zeminleri de kendiniz evde yapabilirsiniz. 

Mermer Cilası Yapım Aşamaları 

Mermer Cilası Nasıl Yapılır?

Mermer cilası nasıl yapılır merak edilir. Mermer cilası iki farklı çeşitte yapılır. Bunlardan birisi kristalize birisi de polimerizedir. Bu cila türleri kullanılacak mermerlere göre seçilerek cilalama işlemi yapılır. Gelin mermer cilası yapım aşamaları nasıldır maddeler halinde ele alalım. 

Mermer Cilası Yapım Aşaması 

  1. Öncelikli olarak mermer yüzeyi aşınmış ve pürüzlü bir hale gelmişse zemin düzleştirme işlemi yapılarak mermerin yüzeyi pürüzsüz bir hâle getirilir. 
  2. Mermerin yüzeyinde oluşan lekeler ve yüzeydeki kalıntılar temizlenir. 
  3. Mermere cilalama ve parlatma makineleri kullanılarak cila uygulanır ve pürüzsüz bir görünüm elde edilir. 

Mermer cilası nasıl yapılır ve aşamaları nelerdir bahsettik. En iyi mermer cilası kristalizedir. Daha sert mermerlere uygulanır ve kalıcılığı daha uzun ömürlüdür.  

Cilalama işlemi mermerin gözenek kısımlarının birazını kapatarak pürüzsüz bir görünüm oluşturur. Cilalama yapılan yüzeyler ıslak olduğu zaman daha kaygan olabilir. Bu nedenle de banyolarınızda tercih ederken honlama işlemi yaptırmanız önemlidir. 

Evde Mermer Cilası Nasıl Yapılır? 

Mermer cilası nasıl yapılır konusunu alanında uzman kişilerin yapabileceği şekilde üst başlıklarımızda anlattık. Mermerler ne kadar doğal bir taş türü olsalar da zaman geçtikçe parlaklıklarını yitirebilirler. Mermerler içinde düzenli bakım gerekir. 

Mermerin önemli bakımlarından biriside cilalama uygulamasıdır. Zaman geçtikçe mermerlerde aşınma ve parlaklığını yitirme gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bunun içinde cila uygulaması gerekir. 

İlginizi çekebilir!

"Patlatma Taş Uygulaması: Kaplama, Dekorasyon ve Diğer Kullanım Alanları!"

Evde Mermer Cilası Yapılabilir mi?

Mermer Cilası Nasıl Yapılır?

Cila uygulaması kullanıldığı alanlara göre farklı çeşitte yapılır ve genel olarak uzman kişilerin özel makinalar ile yapması gerekir. Ancak bazı alanlar için evde cilalama işlemi yapılabilir. Mutfak mermer cilası nasıl yapılır en çok araştırılan sorulardandır. 

Evde cila yapmak için polimerize denilen cilalar tercih edilmelidir. Kristalize cilalar için hem uzman kişiye hem de özel makinalara ihtiyaç duyulur. Evde mermer cilalama nasıl yapılır maddeler halinde anlatalım.

Evde Mermer Cilalama İşlemi 

  1. Öncelikle mermer cilası alınmalıdır. Kimyasal maddeler satıcılar, hırdavatçı ya da internet üzerinden polimerize cila almanız gerekir. 
  2. Mermer cilası yapacağınız alanın asit içermeyen deterjanlar yardımıyla temizlenmesi önemlidir. 
  3. Cila yapacağınız alanı öncelikli olarak on metre şeklinde belirlemelisiniz. Mermer yüzeyinin genişliğine göre cilayı üzerine sürmeniz gerekir. 
  4. Cilayı sürdükten sonra paspas yardımıyla cilanın zemin üzerine hiç boş kalmayacak şekilde yayılması önemlidir. 
  5. Bu cila sürme işlemini üç kez tekrarlamanız gerekir ancak sürdüğünüz her katın kuruması ve eşit şekilde sürülmesi cilanın görünümü için önemlidir. 
  6. Cilalama işlemi bittikten sonra en az 4-5 saat kurumasını bekleyiniz. Mermer iyice kuruduktan sonra nemli bir paspasla tekrar üzerinden geçerek cilalama işlemini tamamlayabilirsiniz. 

Mermer cilası nasıl yapılır, cila yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmelidir sorusunu yapılış işlemleri ile detaylı olarak anlattık. Mermer cilası yapıldıktan sonra da çoğu mermer bakımında olduğu gibi asitli ve çok fazla kimyasal bulunan ürünleri mermere sürmemek gerekir. Mermerlerde leke ve solma olmaması için düzenli bakım ve uzman kişiler tarafından cilalama işlemi yapılması önemlidir.

Bu yazımızda mermer cilası nasıl yapılır, cilaların türleri nelerdir, fiyatları nasıldır konularını detaylı olarak ele aldık. Bu tarz yazılarımız ilginizi çektiyse sayfamıza girerek diğer yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Diğer yazılarımıza da göz atın!

"Tundra Gri Mermer: Zarif Desenler ile Şık Görünüm!"

 

Benzer yazılar