Uludağ Siyah Mermer Özellikleri ve Farklı Kullanım Alanları!
Tarih : 2.12.2024Uludağ siyah mermer; koyu siyah rengi ve bulut şeklinde desenleriyle etkileyici bir görünüm sunar. Bu mermer çeşidi kalitesiyle birçok alanda uygulanır.
Uludağ siyah mermerini detaylı olarak anlattık. Keyifli okumalar!
Uludağ Siyah Mermer Özellikleri
Uludağ mermeri koyu siyah rengi ve desenleriyle yapıldığı alanın şık bir görünümde olmasını sağlar. Kaliteli ve sağlam yapısıyla uzun ömürlü bir kullanım sunar.
Uludağ mermerinin özellikleri şu şekildedir:
- Uludağ mermeri olarak bilinen siyah mermer bulut şeklinde beyaz desenlere sahiptir. Bu mermer uygulandığı alanın modern ve asil bir görünümde olmasını sağlar.
- Siyah mermer farklı hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı bir yapıdadır. Bu nedenle de dış cephelerde kullanımı uygundur.
- Uzun ömürlüdür.
- Uludağ mermerinin temizliği kolaydır. Düzenli bakımı ve parlatma işlemi yapıldığında uzun süre sağlam kalır.
- Bu mermer çeşidinin kullanım alanı oldukça geniştir. Birçok alana uygulanabilir.
- Neme karşı dayanıklı ve dengeyi sağlayabilen bir yapıya sahip olan Uludağ mermeri banyo ve lavabolarda oldukça kullanışlıdır.
- Bu doğal taş çeşidi yapısı bakımından gözeneksiz bir görünümdedir.
- Siyah mermer sert ve dirençli bir yapıya sahip olduğu için mutfak tezgahları, dış cepheler ve zeminler için uygundur.
- Sert bir yapıda olsa da bu mermer çeşidi kolay şekil alabilen bir yapıdadır. İstenilen desene ve boyuta göre farklı alanlara uygun bir şekilde yapılabilir.
- Mermerin içerisinde bulunan mineraller sağlıklı ve doğa için faydalıdır. Bu nedenle de hijyenik bir yapıdadır.
- Basınca ve yüksek sıcaklığa karşı dayanıklı bir mermer çeşididir.
Uludağ mermeri yapısı bakımından hem dayanıklı hem de hijyeniktir. Siyah mermerin kullanım alanı da oldukça geniştir.
Uludağ Siyah Mermer Fiyatları
Uludağ siyah mermer farklı yapılarda kullanılabilir. Banyolarda, mutfaklarda, döşemelerde tercih edilir. Koyu rengiyle ortama modern bir hava katar.
Uludağ siyah mermer fiyatları ne kadar merak edilir. Bu mermer çeşidinin fiyatı mermerin kullanım alanı ve kullanım miktarına göre farklılık gösterebilir.
Uludağ mermerinin fiyatları aşağıdaki gibidir:
Mermer Türü Mermer Fiyatı
Siyah Uludağ Mermer 2’lik Denizlik 150-180 TL
Uludağ Mermer 2x40x40 Denizlik 300- 400 TL
Uludağ mermerinin fiyatlarını genel olarak listeledik. Bu mermer çeşidinin fiyatları kullanım miktarı, alanı ve satıcı firmaya göre belirlenir. Mermerinizi seçtikten sonra kullanacağınız alanın ölçülerini belirterek fiyat almanız daha doğru olacaktır.
Uludağ Siyah Mermer Ocakları Nerede Bulunur?
Siyah mermerler görkemli koyu tonları ve desenleriyle oldukça ilgi çekicidir. Bu mermer çeşidinin nerede çıkarıldığı merak edilir. Uludağ siyah mermer ocakları Bursa şehrinde bulunan Uludağ bölgesinde yer alır.
Uludağ Siyah Mermerinin Kullanım Alanları
Uludağ mermeri dirençli ve sert bir yapıda olduğu için çoğu alanda tercih edilir. Kullanım alanlarına göre mermerin kesimi farklılık gösterir.
Uludağ siyah mermerinin kullanım alanları şu şekildedir:
- TV üniteleri
- Mutfak tezgahları
- Banyo tezgahları
- Lavabolar
- Şömineler
- Saraylar
- Masalar
- AVM’ler
- Villalar
- Oteller
- Sehpalar
- Denizlikler
- Zemin kaplamaları
- Dış cepheler
- Bahçe dekorasyonları
- Havuz kenarları
- Duvar Kaplamaları
- Merdiven basamakları
Uludağ siyah mermer basamak ve zeminlerde daha çok kullanılır. Kolay aşınmayan bir yapıya sahip olduğu için sıklıkla tercih edilir.
Siyah Mermerin Bakımı Nasıl Yapılır?
Siyah mermerler yapıları bakımından kolay temizlenebilen ve parlak görünüme sahip olan doğal taş çeşididir. Ancak bu mermerlere düzenli bakımı yapılmadığında kirlenebilir ve parlaklığını zaman içerisinde yitirebilir. Böyle bir durumun yaşanmaması için bakımına dikkat edilmesi gerekir.
Siyah mermerin bakımı şu şekildedir:
- Mermerin yüzeyinin düzenli olarak gün içinde nemli bez ya da mikrofiber bez yardımıyla silinmesi gerekir. Bu işlem mermer üzerinde oluşan kiri ve dökülmüş olan sıvıların leke tutmadan temizlenmesi için önemlidir.
- Siyah mermerler haftada iki kez ılık su, nemli bez ve temiz içerikli bir deterjanla silinmedir. Bu işlem mermerin daha parlak ve temiz olmasını sağlar.
- Silinmiş olan mermerlerin yüzeyinin bezle kurulanması leke oluşumunu önler.
- Mermerlerin yüzeyi düzenli olarak temizlense de zaman içerisinde parlaklığını yitirebilir. Her yıl bir kez cilalama işlemi yapılması gereklidir.
- Uludağ mermerinin yüzeyinde önceden oluşmuş lekeler ve sararmalar varsa bunlar için doğal temizleme yöntemleri kullanılmalıdır.
Eğer mermerlerinizin üzerinde uzun süreli olan ve geçmeyen leke oluşumu varsa bunları geçirmek için bazı doğal yöntemler bulunur. Bu yöntemleri sırasıyla açıkladık!
Siyah Mermerde Leke Oluşumunu Önlemek için Kullanılan Doğal Yöntemler
Siyah mermerde leke oluşumunu önlemek için kullanılan doğal yöntemler bulunur. Bu yöntemler her mermer türünde işe yaramasa da inatçı kirler için denemekte fayda var!
Sabun
Arap sabunu uzun süreli oluşan leke oluşumunu önlemek için en önemli doğal yöntemlerden birisidir. Öncelikli olarak temiz ve ılık bir su hazırlanır içerisine arap sabunu eklenir. Leke oluşumu olan mermer yüzeyi bez yardımıyla silinir.
Silinen mermer yüzeyi biraz bekletildikten sonra durulanır ve bez ile kurulanır. Hem su izi oluşumu önlenir hem de önceden oluşan lekeler azaltılır.
Karbonat
Karbonat da leke çıkarmak için tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Bir miktar karbonat ve biraz su karıştırılarak bez yardımı ile leke olan mermer kısma sürülür. Bu karışım biraz bekletilir ve kuruduktan sonra su ile durulanır. Karbonat karışımı sayesinde de leke oluşumu azaltılabilir.
Bu doğal yöntemlerin mermerin tamamına uygulanmadan önce küçük bir alanda denenmesi önemlidir. Ürünler mermer yüzeyine zarar verirse kullanılmamalıdır.
Uludağ siyah mermer kullanım alanları ve özellikleri hakkında bilgi vererek bakımının nasıl yapılması gerektiğinden bahsettik. Bu tarz yazılarımız ilginizi çektiyse sayfamızı ziyaret ederek diğer yazılarımıza da göz atabilirsiniz.
Diğer mermer çeşidi olan Burdur Beji hakkında bilgi almak için “Burdur Bej Mermer Fiyatları ve Tüm Özellikleri!” başlıklı yazımıza da bakın!