Burdur Bej Mermer Fiyatları ve Tüm Özellikleri!
Tarih : 10.11.2024Burdur bej mermer birbirinden farklı renk ve desenlere sahiptir. Yapıldığı ortama modern ve zarif bir hava katar. Bu mermer çeşidi Türkiye’de pek çok yapıda ve mekanda kullanılır.
Burdur Bej Mermer fiyatları ve özelliklerinden detaylı olarak bahsettik. Keyifli okumalar!
Burdur Bej Mermer Fiyatları
Bej mermer doğallığı ve sadeliğiyle yapıldığı alanın modern görünmesini sağlar. Evlerde ve farklı mekanlarda bu mermer çeşidi sıkça tercih edilir.
Bej mermerin fiyatı ne kadar merak edilir. Bu mermerin fiyatı genel olarak kullanım alanı ve miktarına göre belirlenir. Fiyatları tablo yardımıyla inceleyelim.
Burdur bej mermer fiyatları aşağıdaki gibidir.
Mermer Türü |
Mermer Fiyatı |
Burdur beji mermer basamak |
350-450 TL |
Burdur beji mermer döşeme 2x30x30 cm |
600-750 TL |
Burdur beji mermer yer döşeme 30,5x61x1,2 cm |
1.800-2.000 TL |
Bej mermer eskitme 20x20 cm |
300-400 TL |
Burdur bej cilalı döşeme 61x61x1,2 cm |
2.300-2.500 TL |
Bej mermerin fiyatlarını sizler için listeledik. Bu mermerin fiyatları genel olarak kullanım miktarı, kullanım alanı ve satıcı firmaya göre farklılık gösterebilir. Mermer tercihinizi yaptıktan sonra kullanacağınız alanın ölçülerini belirterek fiyat almanız daha doğru olacaktır.
Burdur Bej Mermer Ocakları
Bej mermer nerede çıkarılır merak edilir. Bej mermer çeşidi Türkiye’nin Burdur ilinden çıkarılır. Burdur bej mermer ocakları mermerin üretim merkezidir. Bu mermer ocaklarından mermerler blok ve plaka halinde çıkarılır. Çıkarılan mermerler fabrikalarda farklı şekil ve boyutlarda işlenerek Türkiye’nin birçok iline gönderilir.
Bu mermer çeşidi Burdur Krema, Yeşilova Beji ve Burdur Beige gibi isimlerle de adlandırılır. Burdur mermerinin zemini yoğun bej rengindedir. Zeminin üzerinde beyaz, krem renk tonlarında ince ve kalın damarlı farklı desenler de bulunur.
Burdur Beji Mermer Özellikleri
Burdur beji mermer sert ve dayanıklı bir yapıdadır. Bu sayede uzun yıllar herhangi bir aşınma ve çatlama olmadan kullanılabilir. Burdur mermerin özellikleri de mermer seçimi yapacak kişilerce merak edilebilir.
Burdur beji mermerinin özellikleri şu şekildedir:
- Bej mermerinin yoğunluğu yüksek miktarda olduğu için sert bir taş türüdür.
- Bu mermer çeşidi yoğun bej rengi ile kaplıdır üzerinde farklı desenler bulunur.
- Suya karşı oldukça dirençli bir yapıda olduğu için çatı kısımlarında, banyolarda sıklıkla tercih edilir.
- Işığı çok fazla yansıtmaz. Bu nedenle de göz yormayan bir yapıya sahiptir.
- Bu mermer çeşidi farklı hava koşullarına ve aşınmalara karşı dayanıklıdır.
- Bej mermerine honlama, kumlama, cilalama ve eskitme gibi birçok farklı yüzey işlemi uygulanarak kullanılabilir.
- Rengi ve modelleriyle yapıldığı alanın estetik bir görünüm kazanmasını sağlar.
- Pek çok kullanım alanı bulunur.
- Homojen bir yapıya sahiptir.
- Fiyatı diğer mermer çeşitlerine göre daha uygundur.
- Yapısı bakımından sert bir taş türü olsa da farklı desen ve boyutlarda üretilebilir.
- Bu mermer çeşidi blok ya da plaka olarak da kullanılabilir.
Burdur mermeri yoğun bej rengine sahip olan sert ve dayanıklı bir taş çeşididir. Bu mermer çeşidinin kullanım alanı oldukça geniştir. Mermerin özelliklerine değindikten sonra şimdi de kullanım alanlarına göz atalım!
Burdur Beji Mermerinin Kullanım Alanları
Burdur ilinde bulunan mermer ocaklarında çıkarılan bej mermer modern görünümü ve sağlamlığıyla çoğu alanda tercih edilir. Uzun yıllar kullanılabilen bu mermer farklı tonlarıyla da her zevke hitap eder.
Gelin Burdur beji mermerinin kullanım alanlarını daha detaylı olarak maddeler halinde inceleyelim.
Burdur bejinin kullanım alanları şu şekildedir:
- Hamamlar
- Çatı döşemeleri
- Havuz kenarları
- Çeşmeler
- Heykeller
- Mutfak tezgahları
- Banyo tezgahları
- Lavabolar
- Zeminler
- Duvar kaplamaları
- Merdiven basamakları
- Denizlikler
- Dekorasyonlar
- Masalar
- Sehpalar
- Blok
- Moloz
- Oteller
- Rezidanslar
- Villalar
- Şömineler
- AVM’ler
Burdur bejinin birçok kullanım alanı bulunur. Bej mermeri hem dayanıklı hem de kullanışlı yapısıyla pek çok yerde tercih edilir. Sade ve doğal görünümüyle de yapıldığı alana samimi bir görünüm katar.
Peki bu mermerin hem ömrünü uzatmak hem de daha güzel görünmesini sağlamak için bakımlarını nasıl yapmalıyız? Hemen açıklayalım…
Burdur Beji Mermerinin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Burdur beji olarak bilinen mermer çeşidi sade ve şık görünüme sahip olduğu için kullanım alanı geniştir. Genellikle sık kullanılan alanlarda tercih edilen bu mermer zamanla kirlenebilir, lekelenebilir.
Bej mermer çeşidinin parlaklığını ve görünümünü uzun süre koruması için düzenli temizliğinin yapılması gerekir. Peki bu mermerin bakımı nasıl yapılmalıdır bu soruyu maddeler halinde cevaplandıralım.
Burdur beji mermerinin bakımı aşağıdaki gibidir:
- Mermer yüzeyinde oluşan tozların yumuşak bir bezle alınması önemlidir.
- Haftada bir kez ılık su ve içerisinde kimyasal içermeyen bir temizlik ürünü ile silinmelidir.
- Silinen bu mermerlerin leke tutmaması için kurulanması gerekir.
- Bej mermeri silinirken ve kurulanırken sert fırça yerine yumuşak bez ya da mikrofiber bez kullanılarak temizlenmelidir.
- Yüzeyinde leke oluşumunu önlemek için tezgah ya da fayans gibi yerlere dökülen asidik sıvıların hemen silinerek temizlenmesi gerekir.
- Mermer yüzeyinde oluşmuş olan lekeler uzun süredir kalıcı ise arap sabunu kullanılarak veya karbonatlı suyla yüzeylerin silinmesi önerilir. Bu yöntemler mermer lekelerinin azalmasına yardımcı olur.
Bej mermerleri günlük ve haftalık olarak düzenli temizlemek leke ve toz oluşumunu önler. Ancak zaman içerisinde mermerler parlak görünümünü kaybedebilir, mermer yüzeyinde aşınma gibi durumlar meydana gelebilir.
Bu durumları önlemek için her yıl bir kez cilalama ve parlatma işlemini uzman kişilere yaptırmak mermerin daha sağlam ve uzun ömürlü olması için tavsiye edilir.
Burdur bej mermerinin özellikleri ve fiyatlarını artık biliyorsunuz. Ayrıca kullanım alanları ve mermer bakımının nasıl yapıldığı hakkında bilgilerimizi de sizler için anlattık. Bu tarz yazılarımız ilginizi çektiyse sayfamızı ziyaret ederek diğer yazılarımıza da göz atabilirsiniz!
İlginizi Çekebilir
TIKLAYIN: "Paledyen Mermer Fiyatları ve Özellikleri |Tüm Detaylar!"